Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Фонд провів вебінар на тему «Шлях до відновлення: протезування»
Опубліковано 26 липня 2024 року о 12:30

25 липня Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю провів відкритий вебінар на тему «Шлях до відновлення: протезування».

Спікером заходу був Генеральний директор Фонду Віталій Музиченко. У доповіді йшлося про державну програму протезування травмованої особи. Зокрема, автор докладно зупинився на усіх етапах, які проходить людина після отримання травми, що вимагає реабілітації та подальшого забезпечення протезами.

На вебінарі презентовано інформаційну брошуру, присвячену протезуванню, розроблену Фондом у співавторстві з Мінсоцполітики та UNDP.

У своєму виступі Віталій Музиченко закцентував увагу присутніх, що допоміжні засоби реабілітації (ДЗР) є доступними усім, хто їх потребує в Україні, зокрема це стосується протезних та ортезних виробів. При цьому, держава робить пріоритет на підтримці захисників України, гарантуючи високофункціональне протезування за новітніми технологіями.

«У розпал війни, коли все більше українських військових та цивільних осіб зазнають важкого травмування і потребують якісної реабілітації, держава реагує відповідно. Бюджетних коштів на забезпечення допоміжними засобами реабілітації, зокрема протезуванням, вистачить на усіх, хто цього потребує», - зазначив Гендиректор Фонду.

Українські вітчизняні компанії, орієнтовані на сучасні технології, цілком покривають поточний попит. Важливо те, повідомив Музиченко, що протезні вироби наразі надаються за потребою людини, незалежно від того, чи має вона статус інвалідності.

«В Україні діє прозорий ринок протезування, особа самостійно обирає те протезне підприємство, з яким бажає співпрацювати, і вже на підставі цього система державного забезпечення прилаштовується до потреб людини», - зазначив спікер.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю, в координації з Мінсоцполітики, реагує на виклики, пов’язані з війною, і продовжує удосконалювати державну програму забезпечення ДЗР та протезуванням. Зокрема, було збільшено розмір граничних цін на протези, також набули чинності правки до законодавства, які дозволили захисникам більш оперативно отримувати високофункціональні вироби.

На часі – внесення правок до Постанови Кабміну №321, в частині порядку заміни куксоприймача з урахуванням зміни антропометричних даних людини після травми.

Запис вебінару викладений на каналі Фонду у Youtube-каналі:

https://www.youtube.com/

Ознайомитись детально з брошурою «Шлях до відновлення: протезування» можна на сайті Фонду на посиланням: https://www.ispf.gov.ua/

Фонд запрошує усіх бажаючих долучитись до своїх інформаційних каналів:

Telegram: https://t.me/fszoi

Instagram: https://www.instagram.com/

Viber: https://invite.viber.com/


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux