Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Інформація про проекти – переможці конкурсу фінпідтримки громадських об’єднань осіб з інвалідністю (ГООІ) у 2024 році
Опубліковано 10 жовтня 2024 року о 15:00

Громадська організація «Всеукраїнська організація осіб з інвалідністю зі слуху «Українське товариство глухих» УТОГ

Проект: Разом - з жестовою мовою.

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти.

Соціальна послуга: 022.0 переклад жестовою мовою.

Цільова аудиторія проекту: особи з інвалідністю, тимчасово переміщені особи, які мають порушення слуху та є жестомовними; працівники державних і адміністративних органів та інші суб’єкти, які діють за уповноваженням або дозволом держави, працівники соціальних, медичних, освітніх та інших установ, працівники сфери торгівлі та обслуговування, які беруть участь у процесах купівлі товарів і послуг.

Мета проекту: залучення та включення осіб з інвалідністю, які мають порушення слуху та є жестомовними, до безбар’єрної реалізації ними своїх прав у місцевій спільноті з соціальною послугою перекладу жестовою мовою.

Короткий опис проекту: забезпечення надання соціальної послуги перекладу жестовою мовою на території 10 областей України у щоденному житті та у місцевій спільноті, зокрема, у державних і адміністративних органах, соціальних, медичних, освітніх та інших установах, а також при купівлі товарів і послуг. Компетентний підхід до отримання особами з порушенням слуху соціальної послуги перекладу жестовою мовою, їх залученість та включеність до громадянського суспільства, сприяє безбар’єрній реалізації своїх прав та мотивації до інтеграції в соціум.


Інформація про діяльність громадського об’єднання доступна для ознайомлення на на офіційному сайті УТОГ: https://utog.org/




Громадська організація "Центр сприяння дітям з синдромом Дауна "БЕБІКО"

Проект: Надання соціальної послуги денного догляду для дітей та молоді з інвалідністю.

            Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 015.3 денний догляд.

Цільова аудиторія програми (проекту, заходу): діти та молодь з інвалідністю віком 9-14 років та 14-18 років.

Мета програми (проекту, заходу): шляхом забезпечення умов для денного перебування формувати та підтримати навички самообслуговування, надати психологічну підтримку для дітей та молоді з інвалідністю.

Короткий опис проекту: в час війни для дітей та молоді з інвалідністю надзвичайно важливо мати можливість перебувати з однолітками, продовжувати розвиватися, навчатися, долати спільно труднощі, бути активно задіяними, а також забезпечення батькам дітей та молоді з інвалідністю можливості продовжувати працювати. Шляхом відвідування занять, майстер-класів особисто та онлайн діти та молодь з інвалідністю (зокрема із синдромом Дауна) у кількості 20 осіб вдосконалять, набудуть, покращать навики самообслуговування, мовлення, пам`яті, отримають психологічну підтримку, подолають відчуття тривожності, а також отримають базу професійних навиків через мистецтво. Батьки дітей з інвалідністю отримають змогу забезпечити собі денну зайнятість через вивільнення часу по догляду за дитиною.


Проект: Надання натуральної допомоги для дітей та молоді з інвалідністю.

            Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 019.0 натуральна допомога.

Цільова аудиторія програми (проекту, заходу): діти та молодь з інвалідністю віком від 4 до 25 років.

Мета програми (проекту, заходу): шляхом надання соціальної послуги з натуральної допомоги задовольнити базові потреби дітей та молоді з інвалідністю для підтримки їхнього фізичного, психологічного та соціального розвитку.

Короткий опис проекту: надання послуги натуральної допомоги для 90 дітей та молоді в умовах війни, які потребують допомоги через обмежений доступ до ресурсів, переселення до нових місць тимчасового або постійного проживання. Завдяки допомозі пакетами продуктів харчування, засобів гігієни, залученості у соціальні заходи, освітні та громадські ініціативи діти та молодь з інвалідністю покращать якість свого життя, зокрема фізичний та емоційний стан, значно підвищиться рівень соціальної інтеграції у суспільство, що матиме позитивний вплив покращення психоемоційного стану та зниження тривожності. Проект стимулює активну участь місцевих організацій та волонтерів у процесі підтримки людей з інвалідністю, як результат – підвищення обізнаності та толерантності до людей з інвалідністю.

 

Більше інформації про діяльність ГО «БЕБІКО» можна переглянути:

сайт організації www.bebiko.te.ua,  

сторінка у фейсбук https://www.facebook.com/bebiko2010 ,

сторінка інстаграм  https://www.instagram.com/ternopiltsentrzhittiestiikosti?igsh=a3V1czRmNXNxNGVo


Громадська організація «Наукове товариство інвалідів

                 «Інститут соціальної політики»

Проект: Надання послуги соціальної адаптації дітям та молоді з психічними та поведінковими порушеннями.

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти

Соціальна послуга: 013.0 соціальна адаптація.

Цільова аудиторія проекту: діти, молодь та особи з інвалідністю - з психічними та поведінковими порушеннями; їх законні представники та члени їх родин; профільні фахівці та представники недержавного сектору.

Мета проекту: здійснення заходів, спрямованих на соціалізацію та інтеграцію дітей та осіб з інвалідністю через надання соціальної послуги соціальної адаптації з метою залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти.

Короткий опис проекту: 20 дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю з 9 областей України, отримають соціальну послугу соціальної адаптації, що дозволить їм отримати психологічну підтримку, підвищити навички стресостійкості, формування позитивної мотивації, покращення взаємодії з соціальним оточенням, покращення навичок спілкування, вирішення конфліктних ситуацій; отримають можливість відновлення та розвитку психічних процесів (пам’яті, уваги, мислення, сприймання); зможуть навчитись навичкам самостійного життя, самообслуговування, продуктивним моделям поведінки, приймати участь в спільних розвиткових та спортивних заходах. Родини, що виховують дітей та молодих осіб з інвалідністю, отримають досвід допомоги та інтеграції в громаду через систему надання соціальних послуг.

Фахівці з різних регіонів України підвищать свої професійні компетенції в сфері надання соціальних послуг, отримають досвід і знання, необхідні для організації соціальних послуг в громаді.

Додаткова інформація про діяльність громадської організації оприлюднена за посиланнями:

https://www.facebook.com/VGOISP/about

https://www.rehab.social/areas-of-activity/



Громадська організація "Товариство батьків дітей з інвалідністю та їх друзів "ЗОРЯ НАДІЇ"

Проект: Підтримка поруч.

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю

Соціальна послуга: 015.3 денний догляд.

Цільова аудиторія проекту: діти, молодь та дорослі з інвалідністю, у т.ч. з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Мета проекту: підвищення рівня соціальної підтримки осіб з інвалідністю з числа ВПО шляхом надання супроводу сімей/осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Короткий опис проекту: в рамках реалізації проекту 20 осіб з інвалідністю буде охоплено індивідуальними та груповими заходами психологічної підтримки в реабілітаційному центрі, соціалізації та адаптації за новими європейськими методиками, залученням до творчого дозвілля на заняттях із педагогом з трудового навчання, допомогою персонального помічника. Надання послуги денного догляду сприятиме адаптації людей з інвалідністю до нових умов проживання, зниженню тривожності, спричиненої наслідками війни, зокрема депресії та пригніченню від психологічних травм, виявленню та розвитку творчих здібностей, усвідомленню себе частиною соціуму через групові заняття та комунікації у побуті.


Проект: Подай руку допомоги ближньому.

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю

Соціальна послуга: 019.0 натуральна допомога.

Цільова аудиторія проекту: діти, молодь та дорослі з інвалідністю, у т.ч. з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах, особливо одинокі люди, які мають малорухомий спосіб життя та обмежені в контактах та соціальних послугах.

Мета проекту: покращення якості соціальної підтримки осіб з інвалідністю, у т.ч. з числа ВПО, через механізм посиленої матеріальної підтримки сімей продуктами харчування та гігієнічними засобами.

Короткий опис проекту: 200 осіб з інвалідністю отримають соціальну послугу натуральна допомога шляхом надання пакетів, що включають продукти харчування та засоби гігієни, які є вкрай необхідними для повсякденного життя. Надана підтримка значно знизить тиск на фінансову складову сімей, де є люди з інвалідністю, сприятиме їх соціалізації через комунікування із надавачами соціальної послуги та волонтерами, пришвидшить процес адаптації до умов проживання, що матиме позитивний вплив на психологічний та фізичний стан особи.


Проект: Нові кременчани.

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти.

Соціальна послуга: 013.0 соціальна адаптація.

Цільова аудиторія проекту: діти, молодь та дорослі з інвалідністю, у т.ч. з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Мета проекту: покращення якості соціальної підтримки осіб з інвалідністю, у т.ч. з числа ВПО, через механізм посиленої матеріальної підтримки сімей продуктами харчування та гігієнічними засобами.

Короткий опис проекту: в рамках проекту 45 осіб з інвалідністю візьмуть участь у групових зустрічах із психологами, 30 осіб пройдуть особистий прийом, 45 – пройдуть заняття з реабілітологом, що матиме позитивний вплив на емоційно-психологічний стан людей з інвалідністю, сприятиме покращенню фізичного стану та соціалізації в соціальному оточенні й інтеграції в суспільне життя.

З детальною інформацію про діяльність громадського об’єднання можна ознайомитися на сторінці соціальної мережі Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/groups/zornad/?locale=uk_UA

Громадська організація «Товариство допомоги особам з інвалідністю «Турбота»

Проект: Допомога завжди поруч.

Пріоритетне завдання проекту: Надання соціальних послуг за місцем проживання особи з інвалідністю.

Соціальна послуга: 019.0 натуральна допомога.

Цільова аудиторія проекту: особи з інвалідністю – представники 10 областей України.

Мета проекту: покращити якість життя осіб з інвалідністю в умовах воєнного стану, шляхом забезпечення їх нагальних потреб,  через надання їм соціальної послуги "Натуральна допомога".

Короткий опис проекту: в рамках реалізації проекту передбачено, що 300 осіб з інвалідністю отримають необхідні продукти та засоби гігієни, харчування протягом 2-х місяців, перукарські послуги, 10 сімей осіб з інвалідністю Шосткинської громади Сумської області, де відбуваються постійні обстріли та наявні комунальні проблеми, отримають паливо для опалення помешкання на найближчий холодний період, тощо.

В результаті реалізації проекту люди з інвалідністю задовільнять базові потреби в харчуванні та особистій гігієні, покращать свій психоемоційний стан, відчувши на собі матеріальну підтримку, допомогу на господарсько-побутовому рівні, що сприятиме зниженню тривожності та позбавить відчуття самотності, тим самим позитивно вплине на ментальне здоров’я та сприятиме соціалізації осіб з інвалідністю у суспільство громади шляхом залучення до волонтерської діяльності та соціальних заходів.


З інформацію про діяльність громадського об’єднання можна ознайомитися на сторінці соціальної мережі Фейсбук за посиланням: https://www.facebook.com/TurbotaShostka/about


Громадська організація «Рух громад ветеранів війни (АТО) людей з інвалідністю „Простір любові“

Проект: Соціальний супровід людей з інвалідністю методами анімало-, фізіотерапії та йоги "Радість дотику".

            Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти

Соціальна послуга: 013.0 соціальна адаптація.

Цільова аудиторія проекту: люди з інвалідністю різних вікових категорій.

Мета проекту: підвищення рівня соціального супроводу осіб з інвалідністю через навчання, формування та розвиток соціальних навичок, умінь, корекцію психологічного стану та надання психологічної підтримки шляхом поєднання сеансів та тренінгів з фізичної та психологічної реабілітації та організація клубів каністерапії, підвищення рівня культури волонтерства та доєднання осіб з інвалідністю до справ громад різних областей через проведення круглого столу в Кременчуці, навчальних та реабілітаційних заходів з комплексної психологічної реабілітації з долученням супервізора.

Короткий опис проекту: під час реалізації проекту для 100 людей з інвалідністю різного віку будуть проведені групові заняття з йоги  та аутогенного тренування, медитацій, індивідуальні заняття з розвитку вмінь самомасажу, масажу (методи шиаціу та застосування аплікаторів – масажерів), сеанси та тренінги з фізичної та психологічної реабілітації, індивідуальні тренінги з каністерапії (долучення собак), для психологічної підтримки, вивчення та застосування аутогенного тренування. В результаті реалізації проекту люди з інвалідністю отримають навчання, формування та розвиток соціальних навичок, уміння самостійного обслуговування та емоційного контролю, набудуть стабільності психологічного стану, поглиблять соціалізацію у суспільство шляхом залучення до групових занять. Проведення заходів проекту сприятиме підвищенню рівня культури обізнаності та сприйняття осіб з інвалідністю суспільством шляхом залучення волонтерства та доєднання людей з інвалідністю до справ громад, навчальних та реабілітаційних заходів з комплексної реабілітації різними методами та інструментами, що позитивно вплине на залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти через заходи із соціальної адаптації людей з інвалідністю різних вікових груп.

Всеукраїнська громадська організація інвалідів

«Творче об'єднання дітей і молоді з фізичними обмеженнями» 

ВГОІ ТО ДІМФО

Проект: Арт-терапія в умовах воєнного стану.

Пріоритетне завдання проекту: Залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти

Соціальна послуга: 013.0 соціальна адаптація.

Цільова аудиторія проекту: особи з інвалідністю, керівники та представники осередків організації.

Мета проекту: залучення та включення осіб з інвалідністю до місцевої спільноти, соціальна адаптація осіб з інвалідністю, розкриття їх творчого потенціалу. Передача та поширення досвіду роботи в місцевих осередках організації щодо використання методу арт-терапії як базового елементу адаптації у суспільстві осіб з інвалідністю.

Короткий опис проекту: в рамках проекту для 30 учасників з 10 областей України будуть проведені семінари, тренінги, майстер-класи з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва для психічного та емоційного розвантаження осіб з інвалідністю в умовах війни та воєнного стану. Реалізація проекту сприятиме творчому розвитку дітей та молоді з інвалідністю, стабілізації емоційного та психологічному стану, розкриттю та розвитку творчого потенціалу, популяризації діяльності організації та вихованню толерантного ставлення до людей з інвалідністю.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux