Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Миколаївське обласне відділення Фонду запроваджує психологічну підтримку працівників в умовах воєнного стану
Опубліковано 21 травня 2024 року о 17:00

9 травня у приміщенні Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю пройшла зустріч з фахівцями Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Зустріч ініційована керівником відділення Іриною Чекарь з метою запровадження надання психосоціальної допомоги для співробітників.

Як пояснює Ірина Чекарь, такий крок зумовлений психологічним виснаженням багатьох колег, що позначається на їхньому здоров’ї:

«Через війну і близькість нашої громади до зони активних бойових дій багато колег переживають виснаження, спустошення, втому, відчувають тривогу й паніку. Робота в таких умовах віддзеркалюється на стані здоров’я, особливо психологічному та ментальному, - пояснює Чекарь.

Основні завдання психосоціальної допомоги – розширення діапазону соціальних і особистісних ресурсів людини для самостійного вирішення проблем, що виникають, подолання труднощів, актуалізація її творчих, інтелектуальних, особистісних, духовних і фізичних можливостей, необхідних для виходу з кризового стану, стимулювання самоповаги і впевненості в собі.

«Люди працюють в перервах між обстрілами та повітряними тривогами, дехто з працівників чекає на своїх рідних з зони бойових дій, полону, з окупованих територій або з евакуації, у декого неодноразово постраждало житло. Втім, не зважаючи на обставини, Миколаївське відділення продовжує виконувати функції та завдання, які на нас покладено», - розповідає очільниця тервідділення.

На думку Ірини Чекарь, психосоціальна підтримка співробітників має стати пріоритетною частиною загальної політики безпеки та здоров’я на роботі.

«Системна турбота про психічне здоров’я так само важлива, як і турбота про фізичний стан людини, адже це допоможе зберегти кадровий потенціал, підвищити мотивацію і продуктивність, - вважає вона.

Під час зустрічі колектив Миколаївського відділення отримав рекомендації щодо проведення аналізу наявної ситуації та підготовки плану заходів психосоціальної підтримки на робочому місці, а також щодо системи моніторингу результатів. Спільно зі спеціалістами управління Держпраці заплановано проведення анкетування, за результатом аналізу якого буде розроблено план подальших кроків ментальної підтримки співробітників.

Довідково: З початку війни працівники Миколаївського обласного відділення Фонду працюють на території Миколаївської міської територіальної громади, яка до листопада 2022 року була віднесена до територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, а з листопада 2022 по сьогодні – до територій можливих бойових дій. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux