Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Миколаївське обласне відділення Фонду – учасник Круглого столу «Особливості підтримки жінок вразливих категорій у питаннях працевлаштування»
Опубліковано 08 липня 2024 року о 17:30

27 червня 2024 року керівниця Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ірина Чекарь взяла участь у круглому столі «Особливості підтримки жінок вразливих категорій у питаннях працевлаштування: результативні показники проєкту WE ACT ІІ: «Діємо задля жінок та їхніх можливостей».

Захід відбувся в рамках проєкту WE ACT II, який реалізується Фондом Народонаселення ООН в Україні (UNFPA) за фінансової підтримки Європейського Союзу, у партнерстві з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення».

На круглому столі були присутні представниці Департаменту соціального захисту населення Миколаївської ОДА, Управління сприяння зайнятості Миколаївського обласного центру зайнятості, обласного центру соціальних служб, Департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, радниці з питань кар’єри.

Під час засідання круглого столу Ольга Степаненко, координатор проекту в Миколаївській області, наголосила, що завдяки проєкту «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей» у громадах Миколаївщини вже відкрито 5 жіночих центрів працевлаштування. Зокрема, у Вознесенській міській, Воскресенській селищній, Первомайській міській, Новоодеській міській, Березнегуватській селищній територіальних громадах.

В рамках проекту протягом 3 хвиль курсів взяло участь понад 150 жінок різних категорій.

Головна мета жіночих центрів працевлаштування – посилити економічну спроможність жінок, зокрема, внутрішньо переміщених осіб та жінок з інвалідністю, а також подолати життєві обставини та досягти успіху у працевлаштуванні.

Ірина Чекарь проінформувала про напрямок діяльності відділення щодо контролю за виконанням нормативу створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю.

У 2023 році не виконали даний норматив – 224 роботодавця, сума нарахованих адміністративно-господарських санкцій (далі – АГС) за 2023 рік становить більше 106 млн. грн.

Самостійно та за рішенням суду в першому півріччі 2024 року сплатили АГС та пеню – 121 роботодавець (2021р. – 2, 2022р. – 29, 2023р. – 90), загальна сума сплачених санкцій становить – 6,6 млн. грн (в т.ч. за 2023 рік – 5 млн. грн.). 

Також керівниця тервідділення проінформувала про співпрацю з центром зайнятості щодо отримання компенсацій за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю у разі працевлаштування зазначеної категорії громадян за сприяння центру зайнятості.

Під час круглого столу учасники заходу розглянули можливості залучення радниць з питань кар’єри до співпраці з органами влади з метою надання соціально-психологічної підтримки жінкам та сприяння їх працевлаштуванню.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux