Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Налагодження співпраці та партнерства з керівниками та лікарями медичних закладів у Волинському регіоні.
Опубліковано 04 грудня 2023 року о 16:00

Працівниками Волинського відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю систематично налагоджується співпраця та партнерство з керівниками та лікарями медичних закладів, котрі розміщені на території Волинської області.

10 листопада 2023 р. керівник Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Руслана Сов’як відвідала Комунальне підприємство «Любешівська багатопрофільна лікарня» Любешівської селищної ради. Під час зустрічі медичному директору лікарні Гуку Андрію Зіновійовичу, хірургам, травматологу, голові МСЕК була надана інформація та роз’яснення щодо забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації) і виплату грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби.

З метою налагодження співпраці з керівництвом КНП «Камінь-Каширська центральна районна лікарня», 03 листопада 2023р. керівник Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю провела зустріч у цьому медичному закладі із завідуючою поліклінічного відділення лікарні Брицькою Оксаною Михайлівною та медперсоналом. Крім того, медичним працівникам - хірургам, невропатологам, травматологам надано пам’ятки, що містять покроковий механізм щодо отримання особами з інвалідністю допоміжних засобів реабілітації за державною програмою, перелік підприємств, які включені до переліку підприємств, що відповідають технічним нормам щодо медичних виробів, затверджених Постановою Кабінету міністрів України від 02.10.2013 р. №753 (зі змінами від 21.12. 2002 року), а також буклети, флаєри таких підприємств.

6 та 12 жовтня цього року заступником керівника Волинського обласного відділення Фонду Валерієм Шевчуком проведено зустрічі у медичних закладах населених пунктів Ковеля, Нововолинська та Старої Вижівки. Керівництво та медичний персонал Ковельського територіального медичного об’єднання та керівництво Нововолинської центральної лікарні, також директора КНП «Старовижівська багатопрофільна лікарня» Старовижівської селищної ради, було поінформовано щодо реалізації Фондом та територіальними відділеннями державних програм, зокрема безоплатного забезпечення допоміжними засобами реабілітації ДЗР (протезуванням).

В процесі зустрічей зроблено акцент на пріоритетності вибору протезних підприємств та їхніх представництв, які здатні забезпечити протезування особам з інвалідністю, військовослужбовців ближче до їхнього місця проживання. Вирішення питання забезпечення права військовослужбовця вільно обирати протезне підприємство, надає їм можливість повернення додому та протезування за місцем проживання, змогу економити час та кошти при необхідних повторних зверненнях щодо обслуговування та ремонту допоміжних засобів реабілітації.

За результатами проведених зустрічей між Волинським обласним відділенням Фонду та вище переліченими медичними закладами підписано   Меморандуми про співпрацю та партнерство щодо здійснення реалізації Державних програм, зокрема забезпечення допоміжними засобами реабілітації. Також на сайтах, де публікується медична інформація закладів, розміщена інформація відносно умов протезування та переліку підприємств, які виготовляють такі вироби.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux