Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Науково-практична конференція «Сучасні аспекти комплексної реабілітації військовослужбовців. Виклики та перспективи» у місті Одеса
Опубліковано 15 жовтня 2024 року о 16:00

10 по 11 жовтня 2024 року в Одесі відбулась велика науково-практична конференція з питань сучасних медичних аспектів комплексної реабілітації "Сучасні аспекти комплексної реабілітації військовослужбовців. Виклики та перспективи" за участю керівників Департаменту охорони здоров’я Одеської обласної державної адміністрації, Південного міжрегіонального сектору державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, лікарі КНП «МКЛ №10» ОМР, відділення стаціонарної після гострої та довготривалої реабілітаційної допомоги, клінічного санаторію «АРКАДІЯ» державної прикордонної служби України м. Одеса, представники ОНМедУ, реабілітаційних центрів, Департаменту соціальної та сімейної політики Одеської обласної державної (військової) адміністрації, Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, Департаменту внутрішньої політики Одеської міської ради, управління з фізичної культури та спорту, учасників бойових дій, представників громадських організацій осіб з інвалідністю, керівника Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія КОЛЬЦОВА та інші.

Захід організовано за участю Одеського національного медичного університету та Асоціації реабілітаційного менеджменту.

Протягом двох днів провідні фахівці обговорювали актуальні питання організації реабілітаційної допомоги на Півдні України, зокрема: реалізацію пацієнтоцентричного підходу до реабітіації в умовах кластерної лікарні, взаємодію між медичними та немедичними надавачами реабілітаційних послуг, розвиток адаптивного спорту та фізкультурно-спортивної реабілітації, забезпечення технічними засобами реабілітації, надання соціальної допомоги тощо.

Директор Департаменту охорони здоров`я Одеської міської ради Левон НІКОГОСЯН розповів про розбудову єдиної системи реабілітаційної служби міста.

Комплексна допомога передбачає широке залучення закладів охорони здоров`я різної форми власності, соціальних служб, спортивних об`єднань і неурядових організацій. У восьми міських медзакладах працюють мультидисциплінарні реабілітаційні команди, а для їхньої ефективної координації в структурі Департаменту охорони здоров`я створено окремий відділ з реабілітації.

Керівник відділення Фонду Віталій КОЛЬЦОВ під час свого виступу зосередив увагу на сучасному рівні розвитку протезної галузі, де працюють кваліфіковані спеціалісти, які мають сертифікати Міжнародної спільноти протезистів/ортезистів (ISPO) та виготовляють протези за сучасними технологіями з використанням комплектуючих світових виробників та зауважив, що якісна реабілітація значно підвищує шанс на повернення до повноцінного життя. Надав роз’яснення щодо порядку проведення протезування за державною програмою постраждалих внаслідок війни, учасників бойових дій та цивільних громадян (в тому числі дітей), а також необхідності надання інформаційної допомоги щодо безоплатного отримання ДЗР особам, які пройшли лікування у гострому періоді і проходять реабілітацію та надалі потребуватимуть протезування.

Віталій КОЛЬЦОВ під час зустрічі презентував інформаційні матеріали Фонду: буклет «Як безоплатно отримати допоміжні засоби реабілітації за державною програмою – алгоритм дій» та брошуру «Шлях до відновлення: протезування». Інформаційні матеріали були розповсюджені серед присутніх для ознайомлення та розміщення у закладах.

Консолідація зусиль фахівців у галузі реабілітації – в дії. Разом до Перемоги!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux