Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Перший заступник генерального директора Фонду Людмила Даніліна взяла участь у I щорічному стратегічному з’їзді Protez Hub
Опубліковано 28 серпня 2024 року о 12:45

22 серпня Перший заступник генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Людмила Даніліна взяла участь у I щорічному стратегічному з’їзді Protez Hub, що відбувся у Києві.

Понад 30 учасників обговорили нагальні питання щодо протезування військових в Україні. Модератором та першим доповідачем виступила Генеральний директор «Протез Хаб» Антоніна Кумка.

Вона розповіла про дослідження щодо протезування та окреслила загальний стан розвитку та перспективи цієї індустрії в Україні.

На заході виступила Ольга Щеглюк, начальник відділення реабілітації пацієнтів з ампутованими кінцівками Військового медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру (м. Ірпінь), майор медичної служби, лікар ФРМ. Пані Ольга розповіла про сучасні підходи до реабілітації військових, також про особливості створення мультидисциплінарних команд.

Перший заступник гендиректора Фонду Людмила Даніліна виступила із доповіддю щодо забезпечення допоміжними засобами реабілітації за державною програмою. Головний акцент було зроблено на протезуванні військових та цивільних. Пані Людмила звернула увагу на доступності протезування для усіх, хто цього потребує в Україні.


У доповіді йшлося про те, як отримати первинне та вторинне протезування безоплатно за кошти держави. Також – про документи, які необхідно надати та до яких органів влади звернутися задля забезпечення ДЗР.

«За минулий рік на програму по забезпеченню допоміжними засобами реабілітації було виділено більше 3 млрд грн – це більш як 360 тисяч готових виробів. Цьогорічна програма збільшена на 40%, що дозволяє оперативно реагувати на поточні потреби, в тому числі щодо протезування українських захисників», - наголосила Людмила Даніліна.

Окрема увага стосувалась змін, які нещодавно були впроваджені Міністерством соціальної політики щодо підвищення граничних цін на вторинне протезування. Перший заступник гендиректора Фонду відповіла на питання військових та протезистів, які були присутні на заході.

Серед інших доповідачів – Вадим Свириденко, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій. Пан Вадим розповів про важливість роботи щодо соціалізації осіб, що втратили кінцівки. Які методи найкраще застосовувати і як розмовляти із пацієнтами.


Protez Hub – освітньо-консультаційний проект у напрямку розвитку галузі протезування кінцівок в Україні. Складається з провідних українських та іноземних фахівців у сфері протезування та ортезування. Працює в Україні з 2014 року. Є інформаційним партнером Міністерства соціальної політики України та Міністерства охорони здоров’я України.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux