Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Підсумки робочої зустрічі Одеського обласного відділення Фонду з Департаментом праці та соціальної політики Одеської міськради
Опубліковано 12 вересня 2024 року о 12:45

Керівник Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Кольцов провів робочу зустріч із керівництвом Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради – директором Оленою Китайською та заступником директора Департаменту Ліною Горовенко.

Під час зустрічі були обговорені питання щодо взаємодії органів місцевого самоврядування та громадськості в ході формування і реалізації регіональної політики, проблемні питання реабілітації ветеранів війни та родин загиблих (померлих), а також проведення протезування за державною програмою постраждалих внаслідок війни, учасників бойових дій на Одещині.

Віталій Кольцов надав роз’яснення щодо порядку проведення протезування за державною програмою постраждалих внаслідок війни, ветеранів та цивільних громадян, в тому числі дітей. Також проінформував про напрямок роботи відділення щодо безоплатного отримання допоміжних засобів реабілітації особам, які пройшли лікування у гострому періоді і проходять реабілітацію та надалі потребуватимуть протезування.

Керівник відділення зазначив, що з метою надання вичерпної інформації щодо державної програми безоплатного забезпечення засобами реабілітації постраждалих внаслідок війни, працівниками Одеського відділення Фонду, на системній основі, здійснюється відвідування поранених, які проходять лікування та реабілітацію у медичних закладах/установах та надалі потребуватимуть протезування.

«На сьогоднішній день ветерани отримують безкоштовну фахову допомогу з протезування та ортезування в Україні, а також, за потреби, фахівцями відділення Фонду організовується прийом документів від постраждалих для видачі направлення на забезпечення ДЗР», - зазначив Віталій Кольцов.

Олена Китайська наголосила на тому, що в Одесі забезпечення протезно-ортопедичними виробами здійснюється в рамках реалізації заходів Міських цільових програм «Ветеран Одеси» на 2024 - 2026 роки та «Рівність» на 2023-2025 роки, в тому числі вирішення питань забезпечення осіб з інвалідністю, а також військовослужбовців Збройних Сил України протезно-ортопедичними виробами, вартість яких перевищує граничну ціну засобу реабілітації, затверджену Міністерством соціальної політики України.

Ліна Горовенко зазначила, що за рахунок бюджету Одеської міської територіальної громади особам з інвалідністю внаслідок війни передбачені щомісячні та одноразові види грошової допомоги, заходи з відновлення їх фізичного здоров’я, зокрема шляхом надання допомоги з протезування.

За результатами проведеної робочої зустрічі домовились посилити співпрацю та консолідувати зусилля у питаннях вдосконалення та реалізації забезпечення протезно-ортопедичними виробами осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення на Одещині.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux