Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Участь Черкаського обласного відділення Фонду у семінарі з роботодавцями області
Опубліковано 29 серпня 2023 року о 15:00

22 серпня 2023 року Корсунь-Шевченківським управлінням Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості проведено семінар «Практичні аспекти дотримання законодавства про працю. Основні засади працевлаштування та забезпечення зайнятості людей з інвалідністю. Легалізація зайнятості. Активні програми сприяння зайнятості».

В онлайн-семінарі взяли участь: представники Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці у Черкаській області, Набутівська сільська рада, ДПС у Черкаській області та роботодавці області.

Основна мета заходу - ознайомлення з актуальними питаннями в сфері дотримання законодавства про працю роботодавцями, висвітлення проблемних питань, забезпечення гарантій працевлаштування квотних категорій громадян, актуальні питання щодо подання звітності, новації в роботі тощо.

Провідний юрисконсульт відділення Фонду Тетяна МУРЗА дала роз’яснення щодо змін до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», особливості правового регулювання отримання компенсацій роботодавцями від відділення Фонду та центру зайнятості. Також зауважила на необхідності виконання суб’єктами господарювання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю та наслідки, у разі недотримання норм чинного законодавства щодо надання робочих місць зазначеній категорії громадян.

Представник Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці у Черкаській області поінформувала учасників про надання відпусток, виплату і заборгованість заробітної плати у період воєнного стану. Звернула увагу на неможливості призупинення трудового договору на території Черкаської області, а лише на територіях активних бойових дій.

Працівником Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області роботодавцям наголошено про коректне відображення даних у звітності з ЄСВ, а саме: зазначати ознаку наявності трудової книжки у працівника, код категорії застрахованої особи та інше.

Корсунь-Шевченківським управлінням висвітлено інформацію про постанову Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331 «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні», постанову Кабінету Міністрів України від 10 лютого 2023 р. № 124 «Про затвердження Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних» та постанову Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2023 р. № 338 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця».

За сприяння Державної служби зайнятості є можливість одноразово отримати ваучер на навчання за кошти держави для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці. Ваучер дає людині право безоплатно пройти навчання у закладах освіти чи у роботодавця за затвердженим Мінекономіки переліком професій та спеціальностей.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux