Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Участь керівника Черкаського обласного відділення Фонду у засіданні колегії про підсумки роботи ГУ Пенсійного фонду в Черкаській області у 2023 році
Опубліковано 21 лютого 2024 року о 11:00

У засіданні колегії Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області, участь у якому як член Колегії, взяла керівник Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (далі – відділення Фонду), підбито підсумки роботи за 2023 рік.

Крім членів колегії у засіданні взяли участь начальники відділів обслуговування громадян області, керівники структурних підрозділів, працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області.

Заступник Голови правління Пенсійного фонду Тетяна КОРОЛЬ взяла участь у режимі он-лайн.

Обговорено проблемні питання у діяльності територіального органу Пенсійного фонду України в умовах повномасштабної війни у країні, зосереджено увагу на наповненні бюджету Фонду, популяризації електронних сервісів та веб-порталу Пенсійного фонду України.

Начальник Головного управління Олександр СУПРЯГА доповів про основні показники роботи, інші доповідачі проінформували про результати роботи у 2023 році за різними напрямками.

Колегією сформовано конкретні завдання на 2024 рік.

Керівник відділення Фонду проінформувала учасників колегії про успішну спільну роботу Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області щодо реалізації оновленого механізму нарахування адміністративно – господарських санкцій, визначеного нормативно – правовими актами, прийнятими на виконання норм Закону, що передбачає автоматизований режим з використанням даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та Централізованого банку даних з проблем інвалідності визначення підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю і які не забезпечили виконання нормативу робочих місць у 2022 році.

Завдяки якісній співпраці Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області та відділення Фонду станом на 31.12.2023 року відділенням Фонду зібрано 4 295 106,08 грн. адміністративно – господарських санкцій та пені.

Для порівняння суб’єктами господарювання, які не виконали норматив і визнали себе боржниками, протягом 2022 року сплачено 2 489 792,00 грн. адміністративно – господарських санкцій та пені.

Ці дані дають підґрунтя для визнання ефективності механізму нарахування адміністративно – господарських санкцій, визначеного Законом України від 18.10.2022 № 2682 «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних, трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю» саме у автоматизованому режимі з використанням даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та Централізованого банку даних з проблем інвалідності.

Злагоджено спрацювали соціальні партнери щодо реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 02.12.2022 №1350, яка передбачає, що особи, інвалідність яких пов’язана з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням, забезпечуються засобами реабілітації за рахунок коштів державного бюджету через Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю та його територіальні відділення. Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області у квітні 2023 року передано 609 оцифрованих справ осіб, постраждалих на виробництві.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux