Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Запорізьке обласне відділення Фонду – учасник семінару з питань працевлаштування осіб з інвалідністю
Опубліковано 16 серпня 2024 року о 16:15

25 липня Запорізька філія Запорізького обласного центру зайнятості провела семінар для роботодавців з питань працевлаштування осіб з інвалідністю.

В заході взяли участь заступник керівника Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ганна Сератюкова, представники Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Головного управління Пенсійного фонду в Запорізькій області.

Метою заходу було роз’яснення норм чинного законодавства з питань працевлаштування осіб з інвалідністю. Також йшлося про фінансову допомогу роботодавцям з боку держави та про надання компенсацій працедавцям за працевлаштування осіб зазначеної категорії.

Під час заходу були презентовані активні програми зайнятості, фінансові механізми підтримки бізнесу шляхом отримання роботодавцями компенсації за працевлаштування безробітних громадян, надання допомоги по частковому безробіттю, умови отримання ваучеру на навчання, надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу тощо.

Заступник керівника Запорізького обласного відділення Фонду розповіла про зміни в законодавстві у сфері соціального захисту осіб з інвалідністю, а саме щодо механізму отримання інформації від ПФУ про створення підприємствами, установами та організаціями, фізичними особами-підприємцями, які використовують найману працю, робочих місць для осіб з інвалідністю.

У доповіді йшлося також про встановлений державою норматив для працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавцями та про порядок застосування адміністративно-господарських санкцій у разі невиконання нормативу.

Ганна Сератюкова звернула увагу на заходи, які реалізуються відділенням Фонду, щодо сприяння зайнятості осіб з інвалідністю. Зокрема шляхом надання фінансової допомоги, цільової позики, дотацій, а також спільно з центром зайнятості, здійснення компенсації витрат роботодавця на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб.

Про зміни, що відбуваються в законодавстві щодо контролю виконання норм законодавства в сфері зайнятості осіб з інвалідністю, а також щодо організації трудових відносин в умовах воєнного стану, про соціальні гарантії працівників розповіла представниця Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці (м. Запоріжжя).

Учасники заходу дійшли згоди, що дотримання норм законодавства і тісна співпраця з соціальними партнерами, використання запропонованої державою фінансової підтримки з метою працевлаштування осіб з інвалідністю, сприяє економічному та соціальному розвитку регіону.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux