Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Фонд провів загальні збори керівників територіальних відділень щодо підсумків діяльності за 2023 рік і І квартал 2024
Опубліковано 08 травня 2024 року о 18:30

7 травня 2024 року у приміщенні Центрального апарату Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю пройшли загальні збори керівників обласних територіальних відділень Фонду. Зустріч відбулась під головуванням Генерального директора Віталія Музиченка. 

Метою зустрічі стало підбиття підсумків діяльності Фонду та його територіальних відділень за 2023 рік та перший квартал 2024, а також визначення пріоритетів діяльності в поточному році. 

На підсумковій нараді виступили керівники профільних управлінь Центрального апарату, де проінформували про результати за основними напрямками діяльності Фонду за звітний період. Зокрема, мова йшла про сприяння зайнятості осіб з інвалідністю та створення нових робочих місць для працевлаштування цієї категорії громадян. 

Також проаналізовано стан нарахування та сплати адміністративно-господарських санкцій і пені роботодавцями, які порушили виконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю за поточний та минулі звітні періоди. Зазначено регіони-лідери щодо надходжень до спеціального фонду державного бюджету України. 


«Це нормальна європейська практика, коли держава заохочує і  стимулює зайнятість серед осіб з інвалідністю за допомогою квот за принципом «виконуй або плати». Однак, Фонд у підсумку має бути не каральною службою для роботодавців, а сервісною та сприяючою стороною партнерських відносин», - підкреслив Гендиректор Музиченко. 

На нараді відбулось обговорення й інших актуальних напрямків роботи Фонду та залучення територіальних відділень до виконання цих завдань.  

Окрема увага була зосереджена на питаннях забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю та інших категорій громадян відповідно до вимог законодавства. Профільний підрозділ  Фонду прозвітував про кількісні показники оброблених договорів та засобів, виділених для реабілітації громадян.  

«Держава виділила безпрецедентну суму коштів на цей рік, що дозволить покрити 100% потреб у забезпеченні потребуючих українців допоміжними засобами реабілітації. Завдання територіальних відділень – активізувати зусилля щодо донесення до громадян потенціалу забезпечення ДЗР та більше співпрацювати із одержувачами цих виробів», - додав Гендиректор Фонду. 

На завершення Віталій Музиченко порушив ряд загальних організаційних та адміністративних питань діяльності Фонду та його територіальних відділень, включно з викликами в умовах війни. 

У підсумку Генеральним директором окреслено пріоритетні напрямки діяльності на 2024 рік та закцентовано увагу на посиленні взаємодії територіальних відділень з соціальними партнерами Фонду в регіонах задля повноцінної реалізації завдань соціального захисту осіб з інвалідністю. 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux