Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Відкриття центру життєстійкості у Фастівській територіальній громаді
Опубліковано 09 травня 2024 року о 16:00

8 травня у Фастові, що на Київщині, за участю керівництва Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, відбулось відкриття центру життєстійкості.

Захід відбувся за ініціативи міського голови Михайла Нетяжука. Виступили представниця Міністерства соціальної політики України Олександра Верлинська, директор департаменту соціального захисту та ветеранської політики Київської ОВА Ігор Мещан, а також Генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко та його перший заступник Людмила Даніліна.

Центр життєстійкості відкрили на базі КНП Фастівського Центру первинної медичної допомоги. Мета закладу – надання безоплатної психологічної та соціальної підтримки для вразливих категорій населення: ветеранів війни та членів їх родин, осіб з інвалідністю, внутрішньо-переміщених осіб та інших потребуючих громадян. Центр покликаний сприяти людині у подоланні складних життєвих обставин.

Наразі тут працює команда з чотирьох фахівців з соціальної роботи, двох психологів та одного соціального менеджера. Центр пропонує індивідуальні консультації психологів, майстер-класи для розвитку творчого потенціалу, групові спортивні заняття, консультації щодо профорієнтації та працевлаштування ветеранів.

За словами Михайла Нетяжука, центр ставить амбітну мету підтримувати стійкість фастівської громади, сприяти зниженню загального рівня стресу і тривожності серед вразливих громадян, допомогти ВПО та ветеранам війни адаптуватися у нових умовах життя, навчитися стресостійкості та подоланню кризових ситуацій.

«Чим більше в Україні буде таких центрів і чим більше громадян матиме можливість вирішити свої соціальні, медичні та ментальні питання, тим сильнішою буде Українська нація перед викликами сьогодення, включно з війною», - вважає голова громади.

На думку Генерального директора Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталія Музиченка, життєстійкість особливо важлива саме в контексті громади, а не окремо взятої людини:

«Стійкість громади, розвиток освітньої, медичної, культурної та соціальної інфраструктури у системній взаємодії формують синергії та впливають на стійкість конкретної родини та людини. Тому важливо формувати саме комплексний підхід у розвитку життєстійкості. Це зрештою впливатиме на нашу здатність як суспільства і держави долати різні життєві обставини та зовнішній вплив. Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю усіляко вітає такі ініціативи і готовий спільно працювати задля добробуту наших громадян», - підкреслив Віталій Музиченко.

«Унікальність проекту полягає в тому, що вперше в Україні центр життєстійкості відкрили на базі медичного закладу. Ми прагнемо реалізувати комплексний підхід до надання соціальних послуг населенню, що опинилось у складних життєвих обставинах або належать до вразливих груп, які проживають на території нашої громади і потребують психосоціальної підтримки», - зазначила головний лікар Фастівського Центру первинної медичної допомоги Людмила Дубас.

Після відкриття Центру, організатори провели презентацію і познайомили присутніх зі спеціалістами. Також відповіли на питання щодо адміністрування центру.

Центр життєстійкості знаходиться за адресою: м.Фастів, вул.Київська, 57. Проєкт реалізується в рамках програми ментального здоров'я «Ти як?» під патронатом першої леді Олени Зеленської.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux