Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Генеральний директор Фонду Віталій Музиченко взяв участь у зустрічі бізнесу і представників влади
Опубліковано 10 травня 2024 року о 16:30

9 травня 2024 року Генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко, а також Перший віце-прем'єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко, Міністр соціальної політики Оксана Жолнович і директор Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк взяли участь у тематичній зустрічі бізнесу, громадського сектору і представників влади.

Захід присвячувався проблематиці безбар’єрного доступу до робочого місця та працевлаштування ветеранів.

Зустріч організовано у партнерстві з компанією Work.ua. Мета – налагодження співпраці між бізнесом, державою та громадськістю у сфері безбар’єрного доступу до зайнятості серед ветеранів, обмін досвідом та об’єднання зусиль у створенні кращих практик корпоративної соціальної відповідальності та стимулювання працевлаштування ветеранів.

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович у своєму виступі зробила акцент на важливості соціальної підтримки українських військовослужбовців та формуванні нових сенсів у розумінні завдань державної соціальної політики.

«Нам важливо зрозуміти, що ми більше не можемо покладатися на соціальну політику «радянського формату» забезпечення усіх усім. Наше завдання, з огляду на виклики сьогодення, формувати спроможності. В тому числі це стосується соціального захисту українських ветеранів. Маємо створювати та стимулювати можливості для інтеграції військових і ветеранів», - зазначила міністр. 

Також мова йшла про нові підходи до корпоративної соціальної відповідальності. Зокрема, на думку Жолнович, бізнесу варто вкладатися у розвиток просторів життєстійкості, корпоративне наставництво, співучасть у фінансуванні реабілітаційних заходів для ветеранів та адвокацію законодавчих ініціатив, спрямованих на захист прав ветеранів. 

В рамках заходу Генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій Музиченко взяв участь в дискусійній панелі на тему “Соціальна підтримка та інтеграція військових і ветеранів”. Зокрема, прокоментував збільшення державних видатків на забезпечення протезуванням у тому числі для ветеранів:

«Враховуючи складність ампутацій, які сьогодні, нажаль, все частіше мають місце, ми адаптуємо відповідні програми, досить оперативно на рівні уряду та профільного міністерства приймаємо рішення щодо коригування вартості протезування для наших захисників. Зокрема, прийнято рішення про збільшення граничного порогу вартості високофункціонального протезу верхньої кінцівки до 2,4 млн гривень за один виріб при високій ампутації на рівні плеча», зазначив Віталій Музиченко. 

Також Віталій Музиченко виступив з доповіддю на тему «Працевлаштування людей з інвалідністю: що працює і що пора змінити».

Головний меседж доповіді – це сприяння зайнятості ветеранів шляхом об’єднання зусиль держави, працедавців та громадського сектору у питаннях створення та адаптації робочого простору під потреби ветеранів, враховуючи новий функціональний стан після поранення, як важливої складової процесу реабілітації та соціального захисту.

Гендиректор Фонду наголосив, що відповідальний бізнес - це той, хто не шукає причини не виконувати встановлених квот на працевлаштування осіб з інвалідністю, а навпаки, реалізує активні заходи для працевлаштування осіб з інвалідністю і має можливість отримати державну підтримку і заохочення.

«Пройшовши шлях від поранення, ампутації, протезування та подальшої реабілітації, українські військові повертаються до питання зайнятості. Вони йдуть до своїх роботодавців і важливе питання в цьому аспекті полягає в адаптації робочих місць під можливості людей з інвалідністю. Сьогодні питання стоїть таким чином, щоб роботодавці сприймали себе як бізнес, який шукає можливості залучити цих людей до співпраці”, - підкреслив Гендиректор Фонду.

Виступ Віталія Музиченка


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux