Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Результати засідання комісії з питань надання фінансової допомоги особам з інвалідністю для оплати вартості навчання в Запоріжжі
Опубліковано 21 травня 2024 року о 14:00

6 травня в приміщенні Запорізького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю пройшло чергове засідання Спеціальної комісії з питань надання безповоротної фінансової допомоги особам з інвалідністю шляхом оплати вартості їх навчання і перекваліфікації для здобуття професії.

Очолює комісію заступник керівника Запорізького обласного відділення Фонду Ганна Сератюкова. Також до cкладу комісії, окрім працівників відділення Фонду, входять: заступник начальника управління реалізації політики занятості Запорізького обласного центру зайнятості Юлія Сярова, начальник відділу зайнятості та соціально-трудових відносин управління з питань розвитку соціальних послуг, реалізації державної сімейної політики та праці Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації Ірина Сороколіт.

В засіданні взяла участь заступник директора Департаменту соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації Вікторія Герасименко.

Комісією розглянуто питання щодо продовження надання фінансової допомоги на безповоротній основі 13 студентам з інвалідністю шляхом оплати вартості їх навчання у навчальних закладах за результатами успішного закінчення першого семестру 2023/24 н.р.

 Членами комісії також розглянута заява особи з інвалідністю та супроводжуючі документи щодо надання фінансової допомоги для оплати навчання. Із заявником проведена співбесіда та прийнято рішення про надання фінансової допомоги на оплату навчання.

«Загалом за рахунок коштів відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю навчається 46 студентів. У 2024 році отримають дипломи 17 студентів з інвалідністю, працевлаштовані вже 3 особи», - розповіла Ганна Сератюкова.

У 2023 році завершили навчання та отримали дипломи 27 студентів з інвалідністю за обраними спеціальностями. Зокрема, йдеться про такі спеціальності: фармація, соціальна робота, фінанси та банківська справа, медична діагностика, економіка, початкова освіта, туризм, журналістика, фізична терапія, психологія, право, політологія, готельно-ресторанна справа, фізична культура і спорт, дизайн та спеціальне мистецтво.

«Запорізьке відділення Фонду посприяло створенню 10 робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, які отримали фінансову допомогу для оплати за навчання. Плідна співпраця всіх соціальних партнерів, обмін інформацією, проведення спільних заходів сприяє реалізації права осіб з інвалідністю на освіту, на працю», - підсумувала Сератюкова.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux