Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Розпочато роботу над освітньою соціально-реабілітаційною програмою Прикарпатського Національного університету для ветеранів війни «Віднайди себе!»
Опубліковано 07 березня 2024 року о 10:00

Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за участі Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю розпочав роботу над новою освітньою соціально-реабілітаційною програмою ПНУ для ветеранів війни «Віднайди себе!».

Ініціатива спрямована на підтримку та реінтеграцію ветеранів війни синергетичним підходом через освіту, психологічну підтримку та новітні програми фізичної реабілітації.

На першій зустрічі робочої групи учасники обговорили план пріоритетних дій на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30 січня 2024 року № 104 «Про реалізацію експериментального проекту з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації».

У зустрічі взяли участь ректор Прикарпатського національного університету Ігор Цепенда, керівники профільних структурних підрозділів університету, зокрема, декан факультету психології Лариса Заграй, декан факультету фізичного виховання та спорту Ярослав Яців і директор Інституту мистецтв ПНУ Володимир Федорак та викладачі.

Також - уповноважений ректора з питань реалізації та координації проекту освітньої соціально-реабілітаційної програми ПНУ для ветеранів війни «Віднайди себе!» Микола Стовбан, керівництво управління ветеранської політики Івано-Франківської обласної військової адміністрації, радник голови Івано-Франківської обласної військової адміністрації Володимир Веркалець, представники ГО «Дружини янголів» та ГО «Родини загиблих захисників і захисниць Івано-Франківська», керівництво Івано-Франківського обласного центру зайнятості, БФ підтримки воїнів імені Василя Стефанишина, реабілітаційний центр «4.5.0. Прикарпаття».

Від імені Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в роботі програми взяв участь керівник Івано-Франківського обласного відділення Фонду Василь Жураківський.

Учасники погодили пропозиції щодо подальшої роботи, підтримавши ініціативи Прикарпатського університету. Робоча група вважає, що на даному етапі дуже важливою є кожна думка та кожна ідея ветеранської спільноти і громадських організацій, які допоможуть Прикарпатському національному університету створити найкращі умови для соціальної реабілітації ветеранів через нову професійну освіту, програми фізичної та психологічної реабілітації.

30 січня 2024 року постановою Кабінету міністрів України «Про реалізацію експериментального проекту з переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни на базі закладів освіти засобами освіти, спорту та реабілітації», Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника було визначено серед пʼяти університетів України, які залучено до реалізації пілотного проекту.

8 вересня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підтримав ідею Прикарпатського національного університету про створення на базі українських університетів центрів фізичної та соціально-психологічної реабілітації ветеранів війни. Саме вони мають відповідний науковий і навчальний потенціал, який за підтримки держави може реалізовувати це надважливе для України завдання. Про це йшлося під час он-лайн зустрічі Глави держави зі студентами фізичного виховання та спорту закладів вищої освіти України.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux