Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Участь керівника Одеського обласного відділення Фонду у заході з фізичної та організаційно-культурної безбарʼєрності.
Опубліковано 06 березня 2024 року о 16:00

Першого березня 2024 року в м. Одеса Асоціація з реабілітаційного менеджменту підготувала та провела захід у REHAB-HUB з представниками ГО «Асоціація реабілітаційного менеджменту», Одеського національного медичного університету, “Одеського Обласного Центру Допомоги Ветеранам Війни”, ГО “Національна рада з охорони здоров’я та безпеки”, КУ “Сервісний офіс “Хаб Ветеран”, психологічного Центру “Еквілібріум”, реабілітаційного центру Promed, медичної служби, психологи, лікарі, наші Герої – учасників бойових дій, ветерани та особи з інвалідністю. На зазначений захід був запрошений керівник Одеського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Віталій КОЛЬЦОВ.

 Зустріч була присвячена фізичній та організаційно-культурній безбарʼєрності у рамках надання професійної допомоги ветеранам війни та постраждалим внаслідок військової агресії.

Профільні фахівці надали актуальні практичні рекомендації щодо коректної взаємодії та особливостей роботи з ветеранами війни, учасниками бойових дій та особами з інвалідністю. Було розглянуто реальні кейси щодо адаптації та працевлаштування, а також відбувся практичний майстер-клас від психолога.

Велике враження справили реальні історії хлопців, які були у полоні та отримали травми. Вони успішно пройшли реабілітацію та продовжують надихати інших. Учасники ділилися своїми думками з приводу безбар’єрності у місті, розповідали про те, як вони пристосовуються до життєвих труднощів та не втрачають оптимізму.

Присутність таких спікерів та спеціалістів підкреслює важливість та актуальність обговорюваних тем. Під час обговорення, їх досвід та унікальні знання допомогли глибинно розглянути комплексний підхід для адаптації ветеранів війни та переходу до цивільного життя.

Під час зустрічі Віталій КОЛЬЦОВ надав роз’яснення щодо порядку та механізму забезпечення осіб з інвалідністю та інших категорій населення допоміжними засобами реабілітації, проведення безоплатного протезування за державною програмою, в тому числі протезування за кордоном, реабілітацію в закладах охорони здоров’я. Зокрема зосередив увагу на тому, що на сьогодні учасники бойових дій (УБД) отримують безкоштовну фахову допомогу з протезування та ортезування в Україні.

Керівник відділення Фонду провів особисті зустрічі із кожним учасником бойових дій, які були присутні на заході та надав вичерпну інформацію про можливості Фонду щодо забезпечення ДЗР, проінформував про порядок надання фінансової допомоги на оплату навчання осіб з інвалідністю за рахунок коштів Фонду та їх перекваліфікації у навчальних закладах, центрах професійної реабілітації, про виплати грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування та ознайомив їх з переліком документів, необхідними для отримання допоміжних засобів реабілітації та фінансової допомоги на навчання. А також, надано роз’яснення стосовно надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних, в томі числі осіб з інвалідністю за рахунок коштів Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, відповідно до Постанови КМУ від 10 лютого 2023 № 124.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux