Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Черкаське обласне відділення Фонду інформує щодо безкоштовного забезпечення допоміжними засобами реабілітації людей з інвалідністю
Опубліковано 28 липня 2023 року о 09:00

11 липня 2023 року керівник Черкаського територіального відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю Ольга ХОМЕНКО в прямому ефірі суспільного радіо розповіла про механізм забезпечення за державною програмою допоміжними засобами реабілітації громадян, учасників бойових дій, які постраждали внаслідок воєнної агресії рф проти України.

За час активних бойових дій кількість постраждалих від мінно-вибухових та осколкових травм, як наслідок, людей із статусом інвалідності значно збільшилась, у тому числі цивільних. Іноді травматичність ускладнюється неможливістю вчасно отримати належну медичну допомогу, що призводить до втрати функціональності або ампутації кінцівок. За останніми даними загальна кількість людей, які потребували засобів реабілітації в регіоні зросла на 16 відсотків.

Повернення до повноцінного життя можливе через реабілітацію - систему медичних, психологічних, фізичних, професійних, трудових заходів, застосування певних зовнішніх пристроїв, спрямованих на надання особам допомоги у відновленні та компенсації порушених або втрачених функцій організму, усуненні обмежень їх життєдіяльності для досягнення і підтримання соціальної незалежності, трудової адаптації та інтеграції в суспільство.

Працівники Черкаського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю поширюють Пам’ятку для осіб, які потребують забезпечення допоміжними засобами реабілітації (технічними та іншими засобами реабілітації), у медичних закладах, де проходять лікування поранені. Не рідше, ніж раз на місяць працівники відділення відвідують поранених у медзакладах, надають повну інформацію про можливості отримання засобів реабілітації за державною програмою.

Ольга ХОМЕНКО акцентувала виключно на особистому бажанні особи з інвалідністю співпрацювати з тим чи іншим підприємством, яке виробляє протезно-ортопедичні засоби.

Працівники відділення Фонду також спрямовують діяльність на внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю (ВПО), які проживають у дитячих санаторіях м. Черкаси. У частини ВПО втрачені документи, які треба відновлювати, громадяни, які тільки набули статус інвалідності потребують інформації щодо гарантованих державою програм підтримки, зокрема забезпечення допоміжними засобами реабілітації.

Також керівник відділення Фонду зауважила на реалізації заходів щодо зайнятості осіб з інвалідністю, в межах повноважень відділення, та необхідності виконання роботодавцями нормативу працевлаштування для осіб з інвалідністю.

Спільна підтримка нас єднає та надихає на Перемогу!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux