Меню
  • A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
Чернігівським відділенням Фонду проведено засідання комісії з розгляду виконання роботодавцями нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю
Опубліковано 26 липня 2023 року о 09:00

14 липня 2023 року в приміщенні Чернігівського територіального відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю під головуванням заступника керівника відділення Фонду Вікторії Луцишиної відбулося засідання Комісії з розгляду питань досудового врегулювання спорів що виникають із правовідносин за статтями 19 і 20 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні».

На засіданні були присутні члени комісії: працівники Чернігівського відділення Фонду, Управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, Чернігівського обласного центру зайнятості.

Присутнім наголошено про зміни в законодавстві в сфері соціального захисту осіб з інвалідністю щодо механізму отримання інформації від Пенсійного фонду України про створення роботодавцями необхідної кількості робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до нормативу, встановленого ст. 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Зауважено, що у разі невиконання нормативу робочих для працевлаштування осіб з інвалідністю у кількості, визначеній чинним законодавством, Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю щороку з використанням даних Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування та Централізованого банку даних з проблем інвалідності здійснює визначення роботодавців, які не забезпечили виконання у попередньому році нормативу робочих місць та надсилає їм Розрахунок сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті, у формі електронного документа через електронні кабінети роботодавців на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Учасниками засідання Комісії розглянуто питання щодо дотримання вимог чинного законодавства роботодавцями, які не виконали норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю, але утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів і є неприбутковими організаціями. Опрацьовано пакет документів, наданих суб’єктами господарювання для підтвердження статусу таких, на які не розповсюджується дія ст. 20 ЗУ «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні». Водночас, працівниками відділення Фонду проведено моніторинг згідно відкритих інформаційних джерел щодо підприємств, установ, організацій, якими не було надано пакету документів із певних причин, але які утримуються за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів та є неприбутковими організаціями.

Вікторія Луцишина акцентувала, що дотримання норм законодавства роботодавцями та тісна співпраця з соціальними партнерами є запорукою успішної реалізації державної програми із працевлаштування осіб з інвалідністю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux